درباره ما

معرفی :

وب سایت کانون تای چی ، با هدف گسترش فرهنگ ورزش تای چی و دانش چی کونگ، و همچنین بهبود و ارتقا سطح سلامت جامعه، در سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز نمود.

کانون تای چی، سایتی علمی – آموزشی است و مطالبی در این راستا برای مخاطبان ارائه می دهد.

مدیران این وب سایت در مسیر پیشبرد اهداف یاد شده، تلاش های زیادی نموده اند از جمله :

  • گردآوری و ترجمه مقالات علمی
  • تولید فیلمهای آموزشی.
  • برگزاری سمینارها و همایش های علمی جهت آشنایی هر چه بیشتر هموطنان با این دانش سلامت بخش
  • برگزاری کارگاه های تخصصی برای تجربه عملی علاقمندان با این ورزش

از آنجایی که بی تحرکی و استرس در زندگی ماشینی امروزه موجب بروز انواع بیماری ها شده است، پرداختن به ورزش های سلامت بخش، ضروری می نماید. از این رو سایت کانون تای چی رسالت خود را نشر سلامتی و آرامش در جامعه می داند و در این راستا اقدام به تولید فیلم های آموزشی کرده و باور دارد این تولیدات، ساده ترین و در دسترس ترین راه برای آشنایی عموم مردم با این رشته ورزشی سلامت بخش است.

علاوه بر کیفیت فنی و بار علمی ، یکی از برجسته ترین ویژگی های فیلم های آموزشی کانون، بیان صریح و شیوه ی روان آموزش آنهاست که مطالب را برای عموم، در هر رده سنی قابل استفاده کرده است.

نگرش ما

” تای چی، این مجموعه حرکات آهسته و سیال که به زیبایی و وقار و تأثیرات آرامش بخش شهرت دارد، با ورزیده ساختن و پرورش جسم و ذهن به صورت یک واحد منسجم و یک پارچه می تواند آرامش و سلامت را برایتان به ارمغان آورد. تای چی در پس لطافت و سادگی ظاهری، هنری چند وجهی است. تای چی نظریه ی سلامت خود را از طب سنتی چین که با جریان چی و نیروی حیاتی تداوم بخش زندگی سر و کار دارد، اصول بنیادیش را از فلسفه تائو یا شیوه ی طبیعت و ساختار حرکتی خود را از مکتب آرامش درونی هنرهای رزمی چین گرفته است”( از کتاب تای چی شیوه ی زندگی سالم؛ نوشته ی گری خور)

در بسیاری از فلسفه های شرقی و غربی و مکاتب بشری به این نکته اشاره شده است که انسان تنها یک جسم قابل مشاهده نیست، بلکه دارای ابعاد مختلفی از جمله احساس، فکر، رؤیا ، و … نیز هست. در یک جمع بندی که شاید مورد توافق اکثریت هم باشد می توانیم به تقسیم بندی سه گانۀ جسم- ذهن-روح برسیم.

بنابراین هر تمرین ورزشی که برای بشر تدارک دیده شده است اگر تنها بر تحرک بدنی متمرکز باشد، از درجۀ کمال آن کاسته خواهد شد.
ورزش تای چی نه تنها مانند بسیاری از ورزشهای دیگر به پرورش و تقویت جسمانی افراد می پردازد، بلکه به سایر ابعاد وجودی انسان نیز توجه ویژه دارد.
در چی کونگ به تمرینات ذهنی در راستای آرامسازی ذهنی و هماهنگی ترکیب ذهن-جسم پرداخته می شود. متن و بدنۀ اصلی تای چی سرشار است از آموزه های معنوی و روحانی که باعث استقامت روحی فرد می گردد. آموزه هایی نظیر نرمی در عین تحمل فشار طاقت فرسای جسمانی.
حالت شناور بودن ( به جای ضربه ای بودن) حرکات تای چی یادآور انعطاف پذیری روح است. در یک کلام تای چی نرم و مستحکم است و نه سخت و شکننده.

روش آموزشی ما

اگر شما به فراگیری فرم ها و تکنیک های تای چی بپردازید، تنها در حال تمرین ورزش تای چی می باشید اما این با هنر اصیل تای چی تفاوت زیادی دارد.

همواره در قرون گذشته مدارس تای چی مکانی قابل احترام به شمار می آمد چرا که علاوه بر آموزش فنون این ورزش، آموزه های اخلاقی و فلسفی نیز به هنرجویان انتقال می یافت. نکاتی که موجب رشد و تعالی روحی شده و قدرت اراده و آرامش درونی آنان را افزایش می داد.

اما امروزه در کلاس های تای چی، کمتر به سه بعد جسم، ذهن و روح اهمیت داده می شود و متأسفانه بیشتر به تدریس فرم ها بسنده شده است. از این رو رسیدن به هدف نهایی تای چی یعنی ایجاد هماهنگی میان ابعاد سه گانه ی یاد شده، چندان میسر نمی شود.

کادر آموزشی استاد مصطفی داوودی پناه- علاوه بر قدمت و سابقۀ طولانی در آموزش و گسترش هنر تای چی، باآگاهی از دانش و اصول بنیادین این رشته سعی دارد شکل کاملی از هنر تای چی را به علاقه مندان ارائه دهد.

در روش آموزشی این گروه علاوه بر فرم های تای چی و سلاح های مربوطه، حرکات درمانی چی کونگ، اصوات شفابخش، گونه های صحیح تنفسی، ماساژها، آرامسازی، رها سازی جسم و ذهن، بدنسازی، توئی شو( مبارزات حسی تای چی)، دفاع شخصی( چین نا تای چی)، و بسیاری آموزه های تئوری و عملی دیگر ارائه می گردد.

درباره استاد مصطفی داودی پناه

 استاد مصطفی داوودی پناه، سالها به عنوان مسئول کمیته های فنی , آموزش و آزمون تای چی و سبک های درونی ووشو در کشور ، به گسترش و تدریس این هنر سلامت بخش پرداخته است.
وی در خانواده ای ورزشکار متولد شده و از کودکی تحت تعالیم پدرشان استاد بزرگ حسین داودی پناه ( داداشی ) ، به فراگیری هنرهای رزمی بویژه کونگ فو توآ پرداخت.
ایشان فعالیت خود را در زمینه ووشو و بطور تخصصی تای چی چوان و چی کونگ ، از اوایل دهه ۱۳۶۰ و پس از پایه گذاری ووشو در ایران توسط استاد بزرگ حسین داودی پناه ، آغاز نمود و هم چنان در راستای اشاعه تای چی چوان و چی کونگ این ورزش کهن و روح بخش فعال می باشند.

ایشان هم اکنون نایب رییس کمیته تای چی فدراسیون ووشو هستند.